Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Искат всяка фирма с човек за контрол на лични данни


admin

Status: Offline
Posts: 1385
Date:
Искат всяка фирма с човек за контрол на лични данни


28 Януари 2011
Всеки администратор на лични данни да има служител за контрол при използването им. Това свое предложение поднови вчера на семинар в Луковит комисията за защита на личните данни. Мотивът е, че такава идея се обмисля като европейски регламент.

Срещу въвеждането на подобен контрол преди години се обяви бизнесът, тъй като изискването щеше да засегне всяка фирма с над 15 служители. До момента комисията е регистрирала около 300 000 администратори на лични данни. В Германия например такъв служител има във фирми с над 50 служители.

Глоби за 263 500 лв. е наложила миналата година комисията. Успяла е да събере обаче едва 44 хил. лв.

В момента комисията проверява трите големи мобилни оператора за злоупотреби с лични данни при продажбата на карти за предплатени разговори. Инспектори са по следите и на фирмите за отпускането на бързи кредити, най-често по интернет, при които също има съмнения за кражби на самоличност.

От комисията съобщиха още, че се увеличават оплакванията, свързани с разпространението на лични данни в интернет. Членовете й обаче трудно можели да установят първоизточника, който ги е пуснал в глобалната мрежа, защото в много случаи сайтовете били със сървъри в чужбина.


източник:24 ЧАСА

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard