Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Сделките с имоти - вече на светло


Member

Status: Offline
Posts: 21
Date:
Сделките с имоти - вече на светло


Дата: 2009-08-20 09:50:30

 

На работна среща проведена вчера между заместник-министъра на правосъдието Жанета Петрова, председателя на Съвета на нотариусите Димитър Танев и представители на Нотариалната камара беше решено да бъде създадена нова институция, която дапомогне за осветляването на парите по сделките с имоти.

По време на срещата стана ясно, че приоритетни за работата на нотариусите промени в действащото законодателство съвпадат с графика на Министерство на правосъдието за спешни и съществени изменения в нормативната уредба.

Двете институции обсъдиха започването на съвместна работа на двете институции по проект на Закон за депозитната и консигнационна каса, като в проекта е необходимо да бъдат привлечени и експерти на Министерство на финансите.

Подобна финансова институция има във Франция, чийто опит ще ползват българските експерти, а за страната ни това ще е уникална публична финансова институция.

По предварително определение за предмета й на дейност, в нея чрез строг финансов контрол ще постъпват всички суми по нотариални сделки, всички дължими нотариални такси и сумите, които събират съдебните изпълнители по изпълнителните дела.

Така държавата ще може да упражнява строг контрол върху движението на тези средства.

Подобно осветляване на сделките на практика е и ефективен механизъм в борбата с изпирането на пари, което най-често се осъществява чрез сделките с недвижими имоти.

http://news.data.bg/4/economics/69452/%D1%81%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D1%81_%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8___%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%BE



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard