Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Анкета: Да се обобщат ли социалните и другите осигуровки на лицето в едно платежно?
Да се обобщат ли социалните и другите осигуровки на лицето в едно платежно? [6 vote(s)]

Да
100.0%
Не
0.0%


admin

Status: Offline
Posts: 1385
Date:
Анкета: Да се обобщат ли социалните и другите осигуровки на лицето в едно платежно?


Впредвид обстоятелството, че подаваме към НАП всички необходими данни по егн на осигурените лица.
Гласувайте за това съгласни ли сте или не всички осигуровки да са обобщени в едно платежно и в него да фигурира само една сума - тази на сбора от всички осигуровки на лицето за месеца,подлежащи на внасяне към бюджета.

__________________
sky


Member

Status: Offline
Posts: 11
Date:

Впредвид очевАдната тенденция, очертаваща се през последните години, и ако на някои хора не им idea, очакавам в най-скоро време за всяко осигурено лице да се изисква: отделно платежно за вноските по всеки фонд; Декларация № 1 с индивидуален Протокол; същото за Декларация № 6; Декларации от № 666 до № 999 ..... hmm

__________________


admin

Status: Offline
Posts: 1385
Date:

Рационалния подход не е нов, последно е писано за него вРазнопосочни тълкувания на законите от данъчните объркват бизнеса.
Напълно е възможно това да стане. Информацията за това какво се плаща чрез платежното е възможно да се подава към Персоналня регистър. Във тази връзка може да предложат и още рационални подходи за урегулиране на безсмисленото многократно подаване на една и съща информация.Отделно може да се помисли дали с единен софтуерен продукт да се подава всичката информация за службите във нарочен за това център а не за всяка служба пооделно. Да се направят терминали във всяка банка където да е исталиран продукта и всеки гражданин и фирма (някои не разполагат с компютри) да може да подава и да получава информация. Личните карти да се преработят така че да са същевременно и средство за идентификация (eлектронен подпис).

Някои неоспорими предимства:
1. Икономия на парични средства
2. Намаляване на безсмисленото пилеене на "работно време" ("времето е пари")
3. Намалявне потреблението на хартия (щадим природни ресурси)
4. Увеличаване на приходите за бюджета (известно е че доволният гражданин е склонен да плаща повече отколкото обратното)

__________________


admin

Status: Offline
Posts: 1385
Date:

Във връзка с:
Личните карти да се преработят така че да са същевременно и средство за идентификация (eлектронен подпис).
Възможно е да не е изпълнимо, поради придържане към ЕС стандарти. Възможни са и други варианти. Какъв вариант би бил удачен, според вас, в случай че личната карта не е и идентификационен носител на УЕП?

__________________
sky


Member

Status: Offline
Posts: 11
Date:

Не съм в час с Евростандартите, относно документите за самоличност, но звучи доста стряскащо, една лична карта да служи и за  идентификационен ностел на УЕП
може би ще дойде и това време ........
Според мен (поне засега) е въпрос на личен избор на всеки, дали ще използва УЕП. Въпросът е във възможностите, които можем да използваме, притежавайки УЕП - засега май не са много.


__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard